Over de Groente & Fruitbrigade

Wat doet de Groente & Fruitbrigade?

De Groente & Fruitbrigade redt iedere week een grote variëteit aan partijen groente en fruit bij telers en handelaren. Elk groente- en fruitproduct dat nog een aantal dagen voldoende vers is en geschikt is voor menselijke consumptie kan onze brigade redden. Het gaat om:

  • Producten die in het Westland, Noordoostpolder of Limburg geteeld worden zoals tomaten, paprika’s en komkommers.
  • En alle producten die in deze regio’s verhandeld worden zoals zoete aardappelen, ui, mango’s, avocado’s, peren, appels, aubergines en nog veel meer!

Groente en fruit voor de voedselbanken

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens.

De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedsel. Gezond eten van verse en pure producten zoals groente en fruit is vaak lastig, vooral voor mensen die weinig geld hebben.

De Groente & Fruitbrigade levert groente en fruit aan voedselbanken aangesloten bij Voedselbanken Nederland. Zo zorgen we er voor dat voedselbankklanten gezonder kunnen eten.

 

#HartVoorMensen #OogVoorVoedsel #SamenEtenWeGezonder #SamenVoorDeVoedselbank

Voedselverspilling verminderen

Wereldwijd gooien we maar liefst 33% van al het voedsel dat we produceren weg. Met dit verspilde voedsel zouden we alle mensen die honger lijden op deze wereld maar liefst 3x van voedsel kunnen voorzien. Deze verspilling gebeurt in de hele voedselketen; bij boeren, distributeurs, supermarkten, restaurants en consumenten. Hiermee verspillen we niet alleen voedsel, zo verspillen we ook land, water en energie.

Groente en fruit wordt regelmatig weggegooid omdat vorm, grootte of kleur niet voldoet aan criteria van afnemers, zoals supermarkten, horeca en speciaalzaken. De vorm is misschien wat anders, maar de smaak is niet minder! Zonde om weg te gooien. Groente en fruit wordt ook regelmatig weggegooid omdat sommige producten een klein vlekje hebben. Dit betekent dat een hele pallet of partij wordt afgekeurd voor de verkoop. Deze gezonde producten sorteren en distribueren wij naar voedselbanken. Hiermee gaan we voedselverspilling tegen. 

Het bestuur

Voorzitter Gert Mulder

Gert Mulder

Voorzitter

Voorzitter Gert Mulder

Els van Batum

Bestuurslid

Tom Hillemans

Tom Hillemans

Vicevoorzitter

Voorzitter Gert Mulder

Mart Valstar

Bestuurslid

Algemeen

Mary van Hoek-Hendriks

Mary van Hoek-Hendriks

Secretaris

Voorzitter Gert Mulder

Willem Mes

Bestuurslid

Landelijke Sourcing & Distributie

willem.mes
@groentefruitbrigade.nl

Arthur Arent

Carel Oosterloo

Penningmeester

Voorzitter Gert Mulder

Joep Jagtman

Bestuurslid

Vestigingsontwikkeling & Projecten

joep.jagtman
@groentefruitbrigade.nl

Sponsoren van de Groente & Fruitbrigade:

Sponsors logo groenten fruit huis

ANBI informatie

Wij zijn een ANBI en daarom mogen giften aan onze stichting binnen de grenzen van de wet worden afgetrokken bij de inkomstenbelastingaangifte. Hier vindt u alle ANBI informatie van de Groente & Fruitbrigade.