Appel plukken vrijwilligerswerk

Nóg meer appels, voor nóg meer Voedselbanken

Op zaterdag 24 september en alle zaterdagen in oktober stellen 13 appeltelers uit Dronten, Zeewolde, Kraggenburg en Markenesse hun boomgaard open voor appelpluk voor de Voedselbanken! Om zoveel mogelijk appels te plukken voor dit mooie doel, is de Groente & Fruibrigade in IJsselmuiden op zoek naar vrijwilligers die een dag(deel) hun handen uit de mouwen willen steken!

In 2021 organiseerde Voedselbank Dronten een eerste succesvolle appelpluk. Toen kon zij bij 5 telers in Dronten terecht. Hier plukten de vrijwilligers 15.000 kilo appels. Genoeg om een aantal voedselbankklanten van verse appels te voorzien. Dit jaar hebben zich maarliefst 13 telers aangemeld en breidt de regio zich naast Dronten uit naar Zeewolde, Kraggenburg en Markenesse. Door het grotere aantal telers en de coördinatie van de Groente & Fruitbrigade (locatie IJsselmuiden) zorgen we ervoor dat er dit jaar nóg meer appels ten goede komen aan een veel groter aantal Voedselbanken. De brigade zorgt immers voor het verzamelen, sorteren en distribueren van de appels naar de distributiecentra van Voedselbanken Nederland.

Help jij de voedselbankklanten? Kom een zaterdag appels plukken! 

Je kunt je aanmelden voor zaterdag 24 september en alle zaterdagen in oktober. We plukken van 8.30 tot 15.30u. De koffie, thee en lunch is verzorgd. Meld je aan, voor een dag(deel) met je vrienden, familie collega’s via ijsselmuiden@groentefruitbrigade.nl.

Wat doet de Groente & Fruitbrigade?

Groente & Fruitbrigade verzorgt structureel en jaarrond de distributieketen van verse groente en fruit voor Voedselbanken Nederland. Telers en handelsbedrijven bieden hier hun restpartijen aan. Doordat Groente & Fruitbrigade met 3 locaties in Poeldijk, Venlo en IJsselmuiden een landelijke distributie bestrijkt, kan zij grote partijen verwerken. Dankzij deze grote schaal profiteren álle voedselbanken van meer verse groente en fruit voor voedselbankklanten. Haar ambitie is om iedere voedselbankklant elke week van verse groente en fruit te voorzien.

De Groente & Fruitbrigade wordt bij de organisatie ondersteund door de Lelystadse, Utrechtse en Harderwijkse Uitdaging. In dit initiatief zijn maatschappelijk betrokken ondernemers verenigd, die lokale maatschappelijke doelen helpen met gesloten beurzen. Denk hierbij aan catering, vervoer van groepen plukkers van en naar de fruittelers, de media, kruiwagens en coördinators. Zij dagen het bedrijfsleven uit om bij te dragen aan deze appelpluk.