Dankzij inzet van Westlandse bedrijven en vrijwilligers heeft Voedselbanken Nederland in enkele maanden een groente- en fruitverzamelpunt opgezet op het ABC terrein in Poeldijk. Afgelopen week zijn de eerste pallets groenten en fruit geleverd aan Voedselbank Rotterdam.

Een half jaar geleden was het slechts een idee; het opzetten van een groente- en fruitverzamelpunt voor voedselbanken. Binnen enkele maanden is er een locatie gevonden, is een vrijwilligers team opgezet en zijn de eerste leveranciers gevonden. Het verzamelpunt is omgedoopt tot de ‘Groente- & Fruitbrigade voor Voedselbanken’ en sinds 2 weken is de brigade operationeel. “We zijn nog maar kort open en we hebben nu al 15 ton groente en fruit gered. Prachtige producten zoals tomaten, paprika’s en avocado’s zijn geleverd aan Voedselbank Rotterdam.” aldus Willem van Prooijen, voorzitter van de Groente- & Fruitbrigade.

Deze snelle realisatie is mede te danken aan de steun van Westlandse bedrijven. De brigade heeft een ruimte gekregen op het ABC terrein te Poeldijk en ook veel apparatuur zoals rollerbanden, een pompwagen en bureaus. Willem van Prooijen: “We zijn positief verrast en ontzettend blij met alle steun die we krijgen van het Westlandse bedrijfsleven. Er heerst hier een echte doenersmentaliteit.”