Deze week heeft het bestuur van de Groente & Fruitbrigade besloten operationeel te blijven tijdens de corona-crisis. De reden hiervoor is dat de brigade een belangrijke functie vervult in de maatschappij en voedselbankklanten van de broodnodige vitamines voorziet.

De veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers staat hierbij voorop. Dat betekent dat de Groente & Fruitbrigade (voor nu) open zal blijven zolang we dit kunnen waarborgen. We nemen de RIVM richtlijnen in acht en adviseren vrijwilligers die in de risicogroep vallen of klachten hebben thuis te blijven. We werken met een minimale bezetting en accepteren daarom alleen partijen die we direct kunnen verdelen over distributiecentra van voedselbanken.

Het bestuur van de Groente & Fruitbrigade zal de maatregelen en richtlijnen van regering en RIVM nauwlettend in de gaten houden. Samen proberen we in deze moeilijke periode de allerarmsten van Nederland toch van groente en fruit te voorzien. We zijn trots op en dankbaar voor het kleine operationele team dat de GFB nu draaiende houdt!