Dit jaar stelde dagblad Trouw voor de 12e keer de Duurzame 100 samen, een “lijst van denkers en doeners” zoals Trouw het zelf omschrijft. In de afgelopen dagen werden in stappen al de nummers 26 t/m 100 gepubliceerd. De top 25 werd op donderdag 8 oktober via een Livecast vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam bekend gemaakt.

De Groente & Fruitbrigade eindigde vorig jaar op plaats 16 in de Duurzame 100. Trouw had ons al laten weten dat we er nu ook weer in stonden, maar nog niet op welke plaats. In die afgelopen dagen konden we vaststellen dat we in de top 25 gingen eindigen, want bij de nummers 26 t/m 100 kwamen we de brigade niet tegen.

In de Livecast werd uiteindelijk bekend gemaakt dat de Groente & Fruitbrigade dit jaar geëindigd is op plaats 21. We zijn enorm trots op deze prachtige notering, die we bereikt hebben door de geweldige inzet van onze vrijwillige “redders van groente en fruit”.

Leuk detail hierbij is dat we daarmee vlakbij Voedselbanken Nederland, de afnemer van de producten die wij “redden’, eindigden. Zij eindigden namelijk op plaats 24.

Daarnaast hebben we ook bezoek gehad van Trouw op onze locatie in Poeldijk. Elianne Leeffers en Bert de Visser werden uitgebreid geïnterviewd!

Alle informatie over de Duurzame 100, inclusief de complete lijst van 2020 vind je hier: verhalen.trouw.nl/duurzame100