HUBs locatie Poeldijk

Iedere week is het een logistieke uitdaging om ervoor te zorgen dat aan ons gedoneerd groente & fruit op tijd bij de distributiecentra (DC) van Voedselbanken Nederland terecht komt, van waaruit ze naar de uiteindelijke voedselbanken gaan.

Om dat proces te versnellen is ergens vorig jaar een pilot gestart met een zogenaamde HUB. Een deel van de producten werd vanuit onze locatie in Poeldijk naar een centraal punt gebracht  – in dit geval HUB Voedselbank Dordrecht – en vonden van daaruit hun weg naar voedselbanken in die regio.

Naar aanleiding van de goede ervaringen komen er vanaf volgende week 2 nieuwe HUBs bij: in Spijkenisse en Gouda.

Voordelen: de voedselbanken ontvangen hun product via de HUB vaak 1 of meerdere dagen eerder dan wanneer de route via een DC gaat en de producten hebben minder transportkilometers gemaakt als ze op de uiteindelijke bestemming zijn.

Wat is een hub?
Een hub binnen de logistieke sector wordt vaak gezien als een centrale locatie. Hier worden alle producten en goederen afgeleverd die bestemd zijn voor die regio. In de hub kunnen deze producten of goederen tijdelijk opgeslagen of gecombineerd worden met andere verzendingen.