De Groente & Fruitbrigade verzamelt iedere week een grote variëteit aan partijen groente en fruit bij telers en handelaren. Elk groente- en fruitproduct dat nog een week voldoende vers is en geschikt is voor menselijke consumptie kan onze brigade redden. Vanuit de locaties in het Westland, de Noordoostpolder en Limburg worden verse groenten en fruit gedistribueerd naar regionale distributiecentra van Voedselbanken Nederland.

Groente & Fruitbrigade verhuist naar Nagele

De locatie in Noordoostpolder verhuist in verband met de groei van de stichting in januari van Ens naar Nagele. Op de nieuwe locatie in Nagele sluit GFB zich aan bij het initiatief W&B Mag Er Zijn. W&B Mag Er Zijn is een dagbestedingslocatie in Nagele en biedt werkplekken aan mensen met een verstandelijke beperking en aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Oprichters van het initiatief zijn zorgverlener Stichting Philadelphia Zorg en allround logistiek dienstverlener Mulder Groep. Zij zien de toegevoegde waarde van GFB in dit maatschappelijke initiatief door het aanbieden van meer variatie in dagbesteding en het samenwerken met de brigadiers. Hiermee biedt GFB werkgelegenheid, zorgt GFB voor verse groenten en fruit voor voedselbanken én wordt bijgedragen aan het tegengaan van voedselverspilling.

“Het bieden van sociale werkgelegenheid was destijds (mei 2022 red.) een grote wens bij de opening van de locatie in IJsselmuiden in de Noordoostpolder. Dat realiseren we nu met de verhuizing naar Nagele en dat maakt mij als coördinator van de locatie erg trots”, aldus Arie den Heijer.

De Groente & Fruitbrigade hoopt in de toekomst op de nieuwe locatie te verdubbelen in volume en hiermee de noordelijke provincies in Nederland van een divers aanbod AGF te voorzien. Vanaf 8 januari 2024 is de nieuwe locatie in Nagele in gebruik.