“Ik zie mijn werk bij de Groente en Fruit brigade als een mooie kans om mijn steentje bij te dragen aan goede voeding beschikbaar maken voor iedereen” “De vrijheid van werken, realiseren van resultaat en écht het verschil kunnen maken voor anderen, vind ik heel leuk.”

Mary van Hoek-Hendriks

Projectleider Venlo, Groente & Fruitbrigade

1. Waarom doe je vrijwilligerswerk bij de Groente & Fruitbrigade?
Ik ben opgegroeid in een warm gezin waarin eten centraal staat. Voor iedereen altijd zijn/haar lievelingsgroenten op tafel, twee soorten, warm en koud en vers bereid. Goede voeding is een belangrijke basis voor een goed en gezond leven. Dat gun ik iedereen.
 
Toen ik de vacature projectleider Venlo tegen kwam, was dat een mooie kans om mijn steentje bij te dragen aan goed eten beschikbaar maken voor iedereen.

2. Kun je iets vertellen over je werkzaamheden?
Ik ben bezig met de voorbereidingen voor de realisatie van de tweede GFB vestiging in Venlo. Met nauwe betrokkenheid van collega’s in Poeldijk, lokale voedselbank in Venlo én partners in de regio is de eerste mijlpaal is bereikt. Een locatie met laad dock, palletplaats en een gedeelde kantoorruimte.
 
3. Wat vind je zo leuk aan dit vrijwilligerswerk?
Ik geniet van de betrokkenheid en de passie die collega-vrijwilligers hebben voor het gezamenlijk doel wat we hebben. Daarnaast vind ik de vrijheid van werken, het realiseren van resultaat en echt het verschil kunnen maken voor anderen heel leuk om te doen.
 
4. Wat wil je verder kwijt?
Ik verwonder me elke dag over de professionaliteit waarmee de Groente & Fruitbrigade en Voedselbanken opereren. Zelf werk ik in de food sector en op een aantal punten kunnen wij van retailers leren, maar op een aantal punten kunnen zij van ons leren. De wendbaarheid van de Groente & Fruitbrigade en Voedselbank hebben mij verrast en verwonderd. Toppers zijn jullie! Petje af voor deze ‘hidden food chain’.