“Het leukste aan dit werk is de dankbaarheid die je terugkrijgt van de voedselbanken nadat ze bij ons groente en fruit hebben opgehaald.”

Wim Degger

Locatie coördinator Venlo, Groente & Fruitbrigade

Op bezoek bij onze locatie in Venlo spreken we Wim Degger. Hij is als Locatie Coördinator Venlo en naar eigen zeggen een echt manusje-van-alles. “Alles komt bij mij voorbij. Ik heb met bedrijven contact over hoe de groente en fruit bij ons terecht komen. Samen met collega’s Alfo en Thijs spreek ik af wanneer we hier in de hal de producten gaan klaarmaken voor de verschillende voedselbanken. Daar bel ik dan weer mee, om te bespreken hoeveel ze kunnen gebruiken en wanneer ze het komen afhalen.”

Als ik vraag hoe Wim bij ons is terecht gekomen, vertelt hij dat hij door omstandigheden een tijdje voor Corona thuis kwam te zitten. En met een horeca-achtergrond kwam hij sindsdien niet meer aan de slag. Toen een kennis hem wees op de vacature, heeft hij zich verdiept in de brigade en wat hij zag, dat beviel hem wel. 

Wat hij zo leuk vindt aan het werk? “Ik kom nu weer onder de mensen. Maar wat ik nog het allerleukste vindt, zijn de appjes van de voedselbanken nadat ze producten hebben opgehaald. De dankbaarheid en de altijd positieve instelling. Zelfs als het een weekje minder of niets is, zoals nu in het begin.”

Wim’s mooiste moment bij de Groente & Fruitbrigade? Uit zijn mimiek spreekt een ontlading van vreugde wanneer hij zegt: “Het binnenkomen van de eerste twee pallets spitskool een paar weken terug. Alle inspanningen van het afgelopen jaar… in een tastbaar product.”