Groente & Fruitbrigade is dit jaar de winnaar van de juryprijs van WestlandHart. De prijswinnaars werden gistermiddag bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Naaldwijk. Trotse coördinator Bert en voorzitter Willem van de Groente & Fruitbrigade kregen uit handen van wethouder Barend Rombout de juryprijs uitgereikt. Een prachtig symbolisch kunstwerk van een hart gedragen door handen. Hij sprak hierbij lovende woorden over de Groente & Fruitbrigade:

“De Groente & Fruitbrigade is een mooi idee, een goed voorbeeld van samenwerken en ook nog eens duurzaam ondernemen. Het is fijn dat mensen met weinig geld toch nog kunnen genieten van groente en fruit”.

De vakjury was vooral gecharmeerd van de Westlandse kracht om te organiseren en ondernemen met en door vrijwilligers: Samenwerking, een sociale basis én duurzaamheid typeren de Groente & Fruitbrigade.

WestlandHart
WestlandHart
WestlandHart
WestlandHart

WestlandHart

In Westland zijn er veel organisaties die, samen met hun vrijwilligers, iedere dag weer klaar staan voor een ander. Vrijwilligerswerk is onmisbaar en gemeente Westland grijpt graag de kans om deze organisaties in het zonnetje te zetten voor hun harde werk. Daarom organiseert de gemeente ieder jaar het WestlandHart. De publieksprijs van WestlandHart ging naar Stichting Myosotis Westland, zij organiseren en begeleiden activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of sociale beperking. Naast de prijswinnaars waren ook Stichting de Westlandse Ride en SchuldHulpMaatje Westland genomineerd.

Groente & Fruitbrigade feliciteert alle genomineerden met hun nominatie en het grote hart waarmee zij zich voor de Westlandse gemeente inzetten. Voor alle genomineerden is er een mooie waarderingsbijdrage en een promotievideo. Het geldbedrag zal door de Groente & Fruitbrigade worden ingezet om haar vrijwilligers te belonen en om nieuwe vrijwilligers te werven en daarmee de continuïteit te waarborgen.